Vaststellen visie zorgtechniek

Met het vaststellen van Cello’s visie (en beleidsuitgangspunten) zorgtechniek bereiken we gezamenlijk met alle stakeholders een gedragen kader. We definiëren de stip aan de horizon (=de visie).

featured-image
Gepubliceerd op: 11/1/2023

Cello maakt gebruik van allerlei ondersteunende zorgtechniek binnen het primaire proces. Dit is organisatorisch in de tijd gegroeid. Zorgtechniek ondersteunt de primaire processen rondom zorg, wonen en dagbesteding. Zorgtechniek kent allerlei uitvoeringen. Het zorgdomotica systeem is op dit moment het meest gebruikte. 

Met de introductie van meer ambulante dienstverlening is ook de term e-health ofwel electronic health ontstaan: concreet voorbeeld is zorg-op-afstand/beeldzorg. In feite ook een toepassing van zorgtechniek, echter meer toegespitst op de behandeling en begeleiding. 

Het gebruik en de inzet van zorgtechniek zal in de toekomst steeds groter en belangrijker worden. Belangrijkste drijfveren hierin zijn: schaarste zorgprofessionals, langere levensverwachting, betere medische/preventieve zorg en de participatiemaatschappij (langer zelfstandig wonen, thuiszorg, mantelzorg). Cello’s meerjarenstrategie 2023-2026 verwoordt het als volgt:

“We willen een betrouwbare en duurzame organisatie zijn, die ook in de toekomst zekerheid kan bieden aan onze cliënten, verwanten, medewerkers, vrijwilligers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners. We zijn financieel gezond en blijven dat. We investeren in technologie en starten (innovatieve) projecten en onderzoeken, die bijdragen aan onze ambitie. We zijn in beweging om te kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen en nemen beslissingen voor de lange termijn.”

Om wildgroei en ongewenste  inzet van zorgtechniek te voorkomen wilde Cello een visie en beleid te hebben. Op die manier wordt voorkomen dat er een onbeheer(s)bare situatie ontstaat voor zowel de cliënt, de zorgprofessional als de organisatie.

Met het vaststellen van Cello’s visie (en beleidsuitgangspunten) zorgtechniek bereiken we gezamenlijk met alle stakeholders een gedragen kader. We definiëren de stip aan de horizon (=de visie). Hierop kan ook het meerjaren project programma ICT worden afgestemd.

De visie geeft Cello daarnaast criteria om nieuwe ideeën, voorstellen en oplossingen te toetsen op bruikbaarheid. Een gedragen visie werkt bovendien positief op het uitbouwen van een aantrekkelijker werkgeverschap en een betere concurrentiepositie. 

Hieronder de inhoudsopgave van de visie op zorgtechniek.

 

blog-icon
featured-image
featured-image
featured-image
blog-icon
featured-image
featured-image
blog-icon
featured-blog