Vernieuwen SD-WAN-infrastructuur ZGEM

Vernieuwde en verdere standaardisatie van de SD-WAN infrastructuur zorgt voor een toekomstgericht en veilig fundament onder de ICT-omgeving

featured-image
Gepubliceerd op: 10/1/2023

Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) maakte al gebruik van een Software Definied bedrijfsnetwerk. Dit was opgebouwd met appliances van Hillstone. De hardware was inmiddels 6-8 jaar oud. Een update van de software en licenties was nog mogelijk, echter de kosten waren dusdanig, dat een vernieuwing een passender oplossing bleek. Naast nieuwe hardware en moderne software, zijn de functionaliteiten om fail-over en rapportages sterk uitgebreid. De keuze is uiteindelijk gevallen op Sophos SGX next generation firewalls.
Elke (zorg) locatie is uitgerust met een redundant cluster van twee appliances, waarop drie internetverbindingen worden aangesloten. Het is daarmee volledig self supporting om de connectie te verzorgen naar applicaties die zich in de cloud of het eigen datacenter bevinden. Het project omvatte tevens het optimaliseren van de connectiviteit naar internet op basis van verschillende aanbieders (KPN glas, Vodafone glas en Ziggo Coax).
Na een zorgvuldige voorbereiding en testen met ICT-partners en de eigen ICT-afdeling zijn in september 2023 alle locaties in 3 dagen gemigreerd naar het nieuwe platform.
De overschakeling naar een beleid van ‘open tenzij’ naar ‘gesloten, tenzij’, heeft wel de nodige finetuning noodzakelijk gemaakt. Hiermee is de security en hardness van de ICT-omgeving sterk verbeterd. Daarnaast zijn weer alle aangesloten netwerkcomponenten de revue gepasseerd en geëvalueerd.

blog-icon
featured-image
featured-image
featured-image
blog-icon
featured-image
featured-image
blog-icon
featured-blog