Cloudtelefonie… de laatste stap naar SaaS

Mutsaersstichting heeft met de indienstname van een cloudtelefonie oplossing de laatste stap gezet naar volledig SaaS, flexibele bereikbaarheid en minder kosten.

featured-image
Gepubliceerd op: 9/1/2024

Jeugdzorg en GGZ-instelling Mutsaersstichting heeft half juni 2024 de KPN Eén Cloud Communication in dienst genomen. De sterk verouderde NEC SV-8300 liep op z’n laatste benen en gaf regelmatig vreemde fouten. Waarom niet eerder vernieuwen? Ja, dat was wel het plan, echter door allerlei situaties is het wat later geworden…. De aanbesteding was reeds begin 2023 afgerond. Samen met een gunstige verlenging van het mobiele contract is de opdracht gegund aan KPN.

Vanuit de organisatie waren – zeker na de corona epidemie – functionele vragen gekomen, die we samen met de organisatie wilden beproeven in een Proof-of-Concept. Samen met KPN hebben we de PoC doorlopen. Ondanks de ervaringen van ICT-medewerkers van Mutsaersstichting en mijzelf, kwamen we telkens achter de echte werking van functionaliteiten, die net weer anders waren als we dachten. Een on-premise telecomplatform verschilt op bepaalde punten ten opzichte van een volledig Public Cloudplatform. We hebben het aantal vaste toestellen tot een minimum gereduceerd, vast-mobiel geïntroduceerd voor die medewerkers die in call centers werken of gebruik moeten/willen maken van de voordelen van de vast-mobiel integratie.

Na de gedegen en intensieve voorbereiding is de migratie vlotjes verlopen. Mutsaers beschikt nu over een moderne omgeving, waarmee de organisatie altijd en overal kan werken. Daarnaast zijn de exploitatiekosten aanmerkelijk gedaald, mede doordat we het datacenter – waar de oude NEC omgeving functioneerde – inclusief noodzakelijke verbindingen nu kunnen opheffen. Voor zowel de cliënten, stakeholders en medewerkers betekent dit een betere bereikbaarheid, waarmee de zorgdienstverlening ook profiteert.

Er zijn nog veel verbeteringen en evaluatiepunten – zeker tijdens het implementatieproces – die we half september 2024 samen met Altrecht GGz bij KPN Health en productmanagement gaan ventileren. Fijn dat KPN hiervoor openstaat.

blog-icon
featured-image
featured-image
featured-image
blog-icon
featured-image
featured-image
blog-icon
featured-blog
10/1/2023
Logo
Logo