ICT-beleidsplan Mutsaers

Het ICT-beleidsplan 2023-2026 van Mutsaers is weer vastgesteld. Het is duidelijk waar we de komende vier jaren aan gaan werken.

featured-image
Gepubliceerd op: 3/7/2023

Het vaststellen van een ICT-beleidsplan voor Mutsaers is altijd weer een feestje. Zeker als de vorige versies ook hebt mogen vaststellen. Je kijkt terug op de afgelopen periode en stelt vast wat er allemaal toch weer is gerealiseerd. Verder maak je een rondje langs de belangrijkste stakeholders binnen de organisatie en inventariseert de ervaringen, de positieve en minder positieve aspecten van de ICT organisatie, processen en middelen. Tevens vraag je de belangrijkste ontwikkelingen binnen de sector en van elke stakeholder en projecteert deze op de informatievoorziening, communicatie en technologie. Waar liggen de kansen? Waar liggen de mogelijkheden? Waar liggen de grootste irritaties en wensen?
Met deze informatie ben je vervolgens in staat om de stip voor Mutsaers aan de horizon vast te stellen.
In feite vormt zich daarmee de gewenste situatie.

Hoe komen we vanuit de huidige situatie naar die gewenste situatie? Hiervoor zijn veranderingen (lees projecten) noodzakelijk. De aard van de project is en kan zeer divers zijn. Van reguliere vernieuwing tot aan innovaties en gedurfde initiatieven. Er zijn afhankelijkheden en natuurlijk beperkingen in de vorm van capaciteit en financiën. Voor Mutsaers geldt dat na vier zeer expansierijke jaren de komende vier jaren met name in het teken staan van optimaliseren en benutten van de mogelijkheden die we nu in huis hebben. Alle belangrijke projecten krijgen een plek binnen het projectprogramma van de komende vier jaren. Dit vormt de kapstok voor de komende ICT-jaarplannen.

Binnen het beleidsplan wordt eveneens een update gedaan van het informatiebeleid, informatiebeveiligingsbeleid, telecombeleid en technologiebeleid. Daarmee zijn de kaders ook weer helder en up-to-date. Bovendien wordt een uitgebreide investerings- en exploitatiebegroting uitgewerkt om de kosten te kunnen oormerken.

 

 

 

blog-icon
featured-image
featured-image
featured-image
blog-icon
featured-image
featured-image
blog-icon
featured-blog